Loading...

Szabadtéri kézilabdakapu – grundkapu

A KÉZILABDAKAPU - GRUNDKAPU KIALAKÍTÁSÁNAK SZEMPONTJAI

  • Tekintettel a kapuk felborulásából bekövetkezett tragédiákra, gyermek balesetekre, ragaszkodni kell a fix beépítéshez, amely nem oldható kötésűnek kell lennie. Ezért, a függőleges kapuoszlopok hosszítottak és csak bebetonozva lehet beépíteni.

Kültéri elhelyezésnél nem javasoljuk a fa kaput, mivel nem időjárásálló, így rövid ideig használható. Ideális megoldás lenne az alumínium kapu, de a hazai viszonyok között nem javasoljuk, mivel az alumínium túlságosan „kelendő”. Ezért az acélból készült kapukat javasoljuk, megfelelő felületvédelemmel.

  • A festett felületek nem előnyösek, mivel rendszeres karbantartást, festésjavítást igényelnek. A galvanikus horganyzással ellátott fémszerkezetek felületvédelmének élettartama 2-4 év. Ezért tűzihorgannyal védett szerkezetet javasoljuk, ahol a horganybevonat vastagsága kb. 60 mikron. Átlagos időjárási viszonyok között az éves kopás 2-4 mikron. Tehát a szerkezet minimum 15 évig védett.
  • A tűzihorganyzott kézilabdakapuhoz igény szerint lehetőség van kapuhálót rendelni.Ahol nem lehet megoldani a pályák biztonságos őrzését, esetleg a rongálás veszélye is nagyobb, ajánlom a grundkaput. Ez nem más, mint a kézilabda kapu acél csőhálós változata. Ez a háló szintén tűzihorganyzott és hosszanti elhelyezése kizárja a mászhatóságot. Ennek egy változata a felső keresztkapuvasra konzollal rögzített kosárlabdapalánk és gyűrű. A grundkapunál egyedüli gond az lehet, hogy a labda visszapattan a lövés után. Ennek megoldására javasoljuk az ejtőhálót, ami lefékezi a labdát. Ezt egyszerűen csak fel kell akasztani a kapura és a játék végén le kell venni.
 
 
7231 grundkapuszett
 

Utoljára frissítve:szombat, 24 január 2015 17:43
Tallár Tamás

Testnevelő tanár, kosárlabda szakedző.
A Sportszervilág Kft. tulajdonosa.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Pin It

5 permethrin cream
hqtexts.ru заказать копирайтинг - truedrugmart.com buy cheap rogaine foam

Log in

create an account