Loading...

Kosárlabda beltéri állványok

Több testnevelő tanár kolléga kérését teljesítem, mikor a kosárlabda beltéri eszközöket szedem egy csokorba. Nem csak egy felsorolást tettem, hanem az egyes állványok elhelyezését, célszerű kiválasztását és műszaki paramétereit is érintem.
A kosárlabdázás térhódításával és a tanulók fizikai paramétereinek növekedésével az eddig használt közel 20-30 éves állványok már nem képesek ellátni funkciójukat.
Az egyre dinamikusabb játék stílus, a "zsákolás vagy annak kísérlete" egyre több iskola tornatermének kosárlabda állványa vált áldozatául.
Az un. főpalánkok úgy-ahogy bírják a kemény strapát, de az oldalra elhelyezett kosárlabda palánkok már katasztrofális állapotban vannak több helyen.

Beltéri kosárlabda állványok csoportosítása

 

az állvány rögzítése és a benyúlás távolsága szerint:

 

 Fix fali kosárlabda állvány

 1. Fali fix 1,65m benyúlásíg (kisebb alapterületű tornatermekben ajánlott)
 2. Fali fix 2,25m benyúlásig (nagyobb tornatermekben ajánlott)
 3. Fali oldalra elhajtható 1,65m-ig (olyan tornatermeknél ajánlott, amelyekben több labdajátékot is lehet játszani, és a kosárlabda palánk zavarja a játékot)
 4. Fali oldalra elhajtható 2,25m-ig (nagyobb tornacsarnokokban ajánlott, pl. kézilabda kapu behelyezését nem zavarja így a kosárlabda palánk)

 

 

 

az állvány mozgathatósága szerint:

 • Mobil kosárlabda állvány 3,25m benyúlású (ajánlott a versenysporthoz,nagy belmagasságú sportcsarnokokba, tárolásra elegendő hely van, bonyolult és nem kifizetődő a motorikus állvány beszerelése)
 • Mobil kosárlabda állvány 1,65m benyúlású (ajánlott olyan nagyobb sportcsarnokokba, tornatermekbe, ahol a belmagasság túl nagy, a használók köre főleg az utánpótlás csapatokra korlátozódik)
 • Felhúzható kosárlabda állvány, motorikus mozgatású (optimálisan elegendő a belmagasság az ilyen kosárlabda állvány beszerelésére, a mobil állvány mozgatására nincs elegendő hely

11030 fix mennyezeti kosarlabda allvany

az oldalra elhelyezett kosárlabda állványok:

 • Gyakorló vagy streetball kosárlabda palánk fix konzollal történő elhelyezése (ajánlott minden közepes vagy kisebb tornaterm oldalsó falára, figyelembe véve a falszerkezetét - a rögzítési technika helyes megválasztásával)
 • Gyakorló vagy streetball kosárlabda palánk állítható magasságú /260-305cm között/ konzollal elhelyezve (ajánlott abban az esetben , ha a kosárlabda palánkot több eltérő életkorú tanuló használja)
 • Bordásfalra akasztható kosárlabda palánk (ajánlott kisebb szélességű tornatermekbe, egészen kis gyerekek oktatásához, testnevelési órákhoz)

10410 fix falikonzol allithato

a magasságállító szerkezet alkalmazása:

 • Eltérő életkorú gyerekek oktatásánál kitűnően használható.
 • A mini palánkok állandó fel és leszerelésétől megkíméli a kollégákat.
 • A tanulók így a rendes nagy kosárlabda pályát is használhatják

Az itt leírtakra megtalálhatóak a megfelelő állványok,  a kosárlabda eszközök menüpontban!

 

 

 

Utoljára frissítve:szerda, 28 január 2015 00:02
Tallár Tamás

Testnevelő tanár, kosárlabda szakedző.
A Sportszervilág Kft. tulajdonosa.

Tovább a kategóriában: Kosárlabda eszközök »
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Pin It

5 permethrin cream
hqtexts.ru заказать копирайтинг - truedrugmart.com buy cheap rogaine foam

Log in

create an account