Zeropoint kompressziós szárak, zoknik 20% kedvezménnyel a készlet erejéig!

 

Kosár0
A kosár üres!

Röplabdaállvány

Értékelés:
(0 szavazat)

Bizonyára minden testnevelő tanár kolléga találkozott már a röplabdaállvány elhelyezésének a problémájával saját sportudvarán. A testnevelési órák tervezését segítheti elő, az un. mobil röplabdaállvány használata. A talajhüvelyes megoldás nem rossz, de a hálótartó oszloppár be és kivétele sokszor nehéz és időigényes. Ráadásul a pálya talajába nem is olyan egyszerű a hüvely részt elhelyezni.

A másik gond ezzel a megoldással, hogy a pályát nem lehet másra használni, míg a röplabdaállvány felállítva van.
A háló kifeszítésének lehetősége nem mindig megoldott, a háló belóg, nincs kellően meg a magassága. Néhány esetben maga a tartó állvány nem képes stabilan megtartani a hálót.

Az általam javasolt mobil, kombinált röplabda hálótartó oszloppárnak több előnye is van:

 • A pálya bármely részére gyorsan és könnyen elhelyezhető, felállításához elég egy ember.
 • Használatával és mobilizálhatóságával több sportágnak ad még teret egy átlagos sportudvaron.(pl. kosárlabda keresztben, kiskapus labdarúgás)
 • A háló magassága változtatható (pl. női, férfi, junior)
 • Lábtenisz ill. teniszezésre is alkalmas magasság beállítási lehetőséggel.
 • Tárolása nem igényel zárt, fedett helyet, mivel időjárásálló kivitelben készül.
 • Maximális biztonsággal használható, ellensúly készlete 130kg-os, kilincsműves hálófeszítéssel van ellátva.

Szabadtéri pingpongasztal

Értékelés:
(0 szavazat)

Érdemes elolvasni!

A tanulók körében méltán népszerű asztaliteniszezés. A most bemutatásra kerülő pingpongasztal, teljes mértékben megoldja az összes problémát a szabadtéri pingpongasztalok tekintetében. Egy olyan asztal kerül bemutatásra, mely speciálisan szabadtérre lett tervezve. Ellenáll az időjárásnak, nem igényel gondozást.

Miért érdemes ezt a szabadtéri pingpongasztalt választani?

 • Mert időjárásálló anyagokból készült.
 • Mert nem igényel gondozást évente.
 • Mert stabilitása kiváló, az asztallap minősége szinte azonos egy verseny pingpongasztaléval.
 • Mert nem „betonasztal”minőségű eszközön kell játszani.
 • Mert a háló alumínium és nem kell fel és leszerelgetni állandóan.
 • Mert hosszútávon biztosítja a pingpongozás lehetőségét.
 • Mert strapabírása átlagon felüli. (képes elbírni akár több gyerek súlyát is deformitás nélkül, ha ráülnek)
 • Mert teljesen kizárja az összedőlés veszélyét.
 
 
 

Távolugró dobbantó

Értékelés:
(0 szavazat)

Az atlétika oktatásához elengedhetetlenül szükséges a megfelelő minőségű távolugró dobbantó. Több iskola sportudvarán található veszélyes állapotú dobbantó. Rosszul rögzített, billegő vagy éppen a farésze korhadt el. Ilyen eszközökkel nem lehet kellőképpen tanítani a távolugrást és használatuk balesetveszélyes is egyben!

Az általam ajánlott távolugró dobbantó felülete poliészter gyantaborítású, amely teljesen megvédi a fenyőfából készített dobbantót. A stabil rögzítéshez beépítő teknőt kell letenni. Ezt meg lehet venni hozzá amely, alumíniumból készül. A belépések jelzéséhez szintén rendelhető kiegészítő elem a regupol betét. A dobbantó könnyen kivehető igény szerint a teknő részből, amennyiben nem biztonságos a szabadban tárolása, felülete biztonságos elugrást tesz lehetővé. A súlylökés oktatásához fontos a súlylökő hely megfelelő kiépítése. Ehhez ajánlom a súlylökő bástyát. Anyaga szintén időjárásálló és nagyon egyszerű kihelyezni.

Bővebb információ: plastobo.hu

súlylökő bástya

Labdafogó hálók

Értékelés:
(0 szavazat)

Melyik labdafogó hálót válasszuk?

 • Vasból készített, pontheggesztett, rácsos szerkezetű labdafogó vasszerkezetet?
 • Talán a dróthálós megoldás lenne az igazi?
 • Inkább válasszuk a védőhálós megoldást?

Mielőtt egyértelműen döntenénk az egyik vagy a másik mellett néhány fontos dologra szeretném felhívni a kedves kollégák figyelmét, talán megkönnyíti a választásukat.

Hordozható labdarúgó kapu

Értékelés:
(0 szavazat)

Testnevelő tanárok figyelmébe!

 
Ideális megoldás testnevelési órákon történő focizáshoz. Egy olyan hordozható kapu, amely tökéletesen ellenáll az időjárás viszontagságainak, nagyon stabil, könnyen szállítható, 2:2, 3:3, 4:4 elleni játékra ideális.
 
Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a tanulók nagyon megszerették az ilyen típusú kapukra történő játékot.
Ajánlom minden testnevelő tanár figyelmébe!!
 
 
 

Kosárlabda eszközök

Értékelés:
(0 szavazat)

Szabadtéri kosárlabda eszközök

Különösen nagy terjedelmet szentelek a kosárlabda eszközök területének. Gondolok itt a kosárlabda szettekre (fix, ill. mobil kivitelben), kosárlabda palánkokra és gyűrűkre. Tapasztalataim szerint az iskolai sportudvarokon található kosárlabda eszközök állapota hagy némi kívánnivalót maga után.
Sok helyen széttört palánkokkal, letört kosárgyűrűkkel, balesetveszélyes tartószerkezetekkel lehet találkozni.

Szeretnék néhány eszköz bemutatásával segíteni ezen problémák megoldásában.

Legfontosabb eldönteni, hogy a kosárlabda eszközök közül melyek lennének a legideálisabbak:

  • Kivitel szerint fixen telepített, esetleg talajhüvelyes megoldású, de nem lehet elmenni a mobil szett mellett sem.
  • A falra szerelt kosárlabda tartószerkezet ott lehet érdekes, ahol a pálya egyik, vagy akár több oldala fal által határolt.
  • Fontos szempont a használók körének ismerete. Amennyiben kicsik is használják, érdemes az állítható magasságú tartószerkezettel vásárolni a palánkot.
  • Az elhelyezésnél érdemes ügyelni, hogy ne akadályozza a telepített kosárlabda szerkezet a többi sportjátékot sem. Gondolok itt a kézilabdára, focira, röplabdára..
  • A pálya nagysága alapján lehet félpályánként keresztbe 2-2db kosárlabda szettet elhelyezni, de jó megoldásnak látszanak, az egyik félpályán keresztben elhelyezett szerkezetek.

Felületkezelési eljárások

Értékelés:
(0 szavazat)

A tűzihorganyzásról

A tűzihorganyzás az acélszerkezetek korrózióval szembeni védelmére szolgáló horganyzási technológia. A tűzihorganyzás során a megfelelően megtisztított acélszerkezetet (alapfémet) folyékony cinkbe (horganyba) mártják. A horganyfürdőben töltött idő alatt a magas hőmérséklet (435-450 °C) hatására a horgany az alapfém felületébe diffundál, azzal összeötvöződik és a felületére rakódik. Minél több időt tölt az alapfém a horganyfürdőben, annál vastagabb horganybevonat keletkezik rajta.
A tűzihorganyzott acélszerkezetek évtizedeken keresztül ellenállnak a korróziónak
, amelynek bizonyítékai az évtizedekkel ezelőtt lehorganyzott szerkezetek ma is hibátlan állapota.

A poliészter gyantákról

Leggyakoribbak az ortoftálsav alapú poliészter gyanták.

Szabadtéri sporteszközök

Értékelés:
(0 szavazat)

A honlap oldalait böngésző tisztelt testnevelő tanár kollégák bizonyára nagyon jól tudják, mely sporteszközökről is van szó. Szeretnék azonban kellő információt adni, a nem testnevelés szakos, illetve az egyszerűen csak érdeklődő látogatóimnak is.

A sportudvarok alapjában véve a következő sporteszközökkel vannak felszerelve:

 • Kézilabdakapu
 • Kosárlabdaállvány, palánkkal és gyűrűvel
 • Röplabdaállvány
 • Pingpongasztal
 • Mini focikapu
 • Távolugráshoz dobbantó, súlylökéshez dobókör súlylökő bástyával
 • Tollaslabdaállvány

Szabadtéri kézilabdakapu – grundkapu

Értékelés:
(0 szavazat)

A KÉZILABDAKAPU - GRUNDKAPU KIALAKÍTÁSÁNAK SZEMPONTJAI

Tekintettel a kapuk felborulásából bekövetkezett tragédiákra, gyermek balesetekre, ragaszkodni kell a fix beépítéshez, amely nem oldható kötésűnek kell lennie. Ezért, a függőleges kapuoszlopok hosszítottak és csak bebetonozva lehet beépíteni.

Kültéri elhelyezésnél nem javasoljuk a fa kaput, mivel nem időjárásálló, így rövid ideig használható. Ideális megoldás lenne az alumínium kapu, de a hazai viszonyok között nem javasoljuk, mivel az alumínium túlságosan „kelendő”. Ezért az acélból készült kapukat javasoljuk, megfelelő felületvédelemmel.

 • A festett felületek nem előnyösek, mivel rendszeres karbantartást, festésjavítást igényelnek. A galvanikus horganyzással ellátott fémszerkezetek felületvédelmének élettartama 2-4 év. Ezért tűzihorgannyal védett szerkezetet javasoljuk, ahol a horganybevonat vastagsága kb. 60 mikron. Átlagos időjárási viszonyok között az éves kopás 2-4 mikron. Tehát a szerkezet minimum 10 évig védett.
 • A tűzihorganyzott kézilabdakapuhoz igény szerint lehetőség van kapuhálót rendelni. Ahol nem lehet megoldani a pályák biztonságos őrzését, esetleg a rongálás veszélye is nagyobb, ajánlom a grundkaput. Ez nem más, mint a kézilabda kapu acél csőhálós változata. Ez a háló szintén tűzihorganyzott és hosszanti elhelyezése kizárja a mászhatóságot. Ennek egy változata a felső keresztkapuvasra konzollal rögzített kosárlabdapalánk és gyűrű. A grundkapunál egyedüli gond az lehet, hogy a labda visszapattan a lövés után. Ennek megoldására javasoljuk az ejtőhálót, ami lefékezi a labdát. Ezt egyszerűen csak fel kell akasztani a kapura és a játék végén le kell venni.

Beltéri kosárlabda állványok

Értékelés:
(0 szavazat)

Több testnevelő tanár kolléga kérését teljesítem, mikor a kosárlabda beltéri eszközöket szedem egy csokorba. Nem csak egy felsorolást tettem, hanem az egyes állványok elhelyezését, célszerű kiválasztását és műszaki paramétereit is érintem.

A kosárlabdázás térhódításával és a tanulók fizikai paramétereinek növekedésével az eddig használt közel 20-30 éves állványok már nem képesek ellátni funkciójukat.

Az egyre dinamikusabb játékstílus, a "zsákolás vagy annak kísérlete" egyre több iskola tornatermének kosárlabda állványa vált áldozatául.

Az un. főpalánkok úgy-ahogy bírják a kemény strapát, de az oldalra elhelyetett kosárlabda palánkok már katasztrofális állapotban vannak több helyen.

Keresés a cikkekben

Termékek

Menu