Zeropoint kompressziós szárak, zoknik 20% kedvezménnyel a készlet erejéig!

 

Kosár0
A kosár üres!

Zeropoint Alpine Socks kompressziós sízokni teszt

Értékelés:
(0 szavazat)
Írta: kedd, 03 december 2019 12:00; Megjelent: 61 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 03 december 2019 12:11
Teszt; Nyomtatás E-mail

Ajánlom minden síelést kedvelőnek!

Éves szinten 3-4 alkalommal síelek, 3-5 napokat egy-egy ilyen alkalommal. Mint minden síelőnek, nekem is fontos, hogy olyan sízokniban síeljek, ami minden szempontból kielégítő viselet, legalább 6-7 órán át.

Az elmúlt közel 25 év alatt kipróbáltam mindenféle sízoknit. Volt ebben márkás sízokni vagy kevésbé ismert gyártó terméke. Követve a trendet, tavaly már kompressziós sízoknit is vittem magammal.

Majd mindegyik sízokni jó volt, megfelelt a célnak, de mégsem. Volt, amelyik csúszkált a sícipőben, a másik nem volt meleg, szinte lefagyott benne a lábam. A kompressziósnak mondott sízokni pedig csak a nevében volt az, igazából síelésre alkalmatlan volt. Semmit nem éreztem belőle, pedig a leírások alapján érezni kellett volna a kompressziós hatást.

Ennyit a múltról és most jön az, amit azért szeretnék bemutatni Nektetk, mert valóban azt a hatást érte el nálam, amit eddig kerestem, és pont ezért nagy szeretettel ajánlok mindenkinek!

Talán, az első lehetek kis hazánkban, akinek volt szerencséje hozzájutni egy ZeroPoint kompressziós sízoknihoz. A karácsonyi ünnepek után Ausztriában próbáltam ki, egy családi síelés alkalmával.

Skandináv termék, Finnországból!

Már a bizalmamat elnyerte a termékkel kapcsolatban, hogy északi országbeli cég gyártja. Úgy gondolom, hogy ha valakik, akkor a finnek tudják, hogy mi is kell egy ilyen kompressziós sízoknihoz. Ráadásul még a versenysportban is neves síelők használják.

Első benyomások

Már a csomagolásnál láttam, hogy ez bizony más lehet, mint az eddigiek. Kellemes tapintású papírdoboz, rajta a megfelelő információkkal.

Egyből megtetszett, mert az első alkalommal minden fontos információt megkaptam a termékről, méret, szín, anyag, kompresszió szintje stb. Megjegyzem, ez a tavaly használt kompressziós sízokninál hiányzott nagyon.

Kibontva a dobozt kaptam az első nagyon fontos jelzést. Tapintás, fogás-nagyon kellemes puha, szinte selymes érzés. Nagyon prémium benyomást mutató anyaghasználat, szinte arra készteti az embert, hogy mielőbb húzza fel a lábára. Maga a termék mérettől függően két vagy háromrészre hajtva kerül bedobozolásra. Kihajtogatva talán elsőre azt hihetjük, hogy a vastagsága kicsit nagy, de majd a felhúzásnál lehet érezni, hogy egyáltalán NEM túl vastag. Rögtön feltűnt a talprészen elhelyezett csúszásgátló rész, amely színe szürke az én esetemben. A sarok és a lábujj része is szürke.

Hogyan kell felhúzni helyesen a Zeropoint Alpine Socks kompressziós sízoknit?

Itt az első lényeges különbség a sízokni és a Zeropoint kompressziós sízokni között.

A felhúzás fázisa!

Az átlagos ismerettel rendelkezők biztosan megpróbálják a megszokott zokni felhúzási módszert alkalmazni. Már most jelzem, ne próbálják! Sok sikerélményt nem kapnak így. Célszerű megnézni az itt csatolt linket megnyitni. / ide kerül a rajz/ Ebben a ZeroPoint pontosan lerajzolja a helyes technikát.

Saját tapasztalatom alapján állítom, hogy nagyon egyszerűen és gyorsan felhúzható a zokni így. Ráadásul ezzel a technikával teljesen a lábfejre, bokára és a lábszárra lehet formálni a sízoknit.

A felesleges ráncigálás, nyújtás kiküszöbölhető, így a sízokni élettartama erősen növelhető.

Irány a sípálya!

Az igazi megmérettetés a sípályán kezdődött el. Az időjárási viszonyok téliesek. A levegő 0-+3 fokos a 880 m-es magasságon, a csúcson már 2000 m volt a szintmagasság és mínusz 5-9 fok.

Mielőtt bármit is írnék a továbbiakban, ne feledjük, hogy itt most egy igazi kompressziós érzést adó sízokniról beszélek. Érdemes elolvasni az itt csatolt linkben található információkat a kompressziós zoknikról. Ennek ismeretében könnyebb lesz értelmezni a később leírtakat!

Milyen érzés viselni egy ilyen Zeropoint Alpine Socks kompressziós zoknit?

Felhúzva a sízoknit, már az első pillanatban lehetett érezni az enyhe kompressziós nyomást a teljes lábfej, lábszár tekintetében. Olyan érzése van az embernek, mintha egy könnyed masszírozást kapna és ez nem vicc! Teljesen rásimul a lábra, sehol egy ránc, minden része a helyére kerül, a párnázott részek is kellemessé teszika viseletet. Akik esetleg tartanak a kompressziós zoknik szorításától, felejtsék el.

Síelés közben és a pihenők alatti tapasztalatok

Mint minden síelésnél, az egyik legfontosabb probléma lehet a sícipőbe belépés. Bátran állíthatom, a sízokni kellemessé teszi ezt az érzést. A párnázott részek megfelelően védik a kényes területeket, semmi nyoma a kényelmetlenségnek, nem kell a sízoknit még a sícipőbe lépés után állítgatni, húzogatni. Tökéletesen a helyén marad. Csatolás befejeztével semmi nyoma a kezdeti merevségből eredendő fájó érzésnek.

Külön pozitívum a kellemes hőérzet. Már az elején érezni lehetett a Merino gyapjú tartalom /50%/által biztosított meleget a lábaknál. A délelőtti síelés nagyjából 3 órát vett igénybe, délután 2,5 órát síeltem. Mindvégig a sízokni teljesítette az elvártakat:

  • melegen tartotta a lábakat
  • kellően védte a kényes részeket, köszönhető a kipárnázott területeknek
  • a pihenő időkben is megmaradt a hőérzet, nem fázott a láb
  • nem éreztem a cípőben semmilyen izzadásból eredendő vizesedést

Néhány gondolat a kompressziós hatásról!

Egész nap nyugodtan viselhető a kompressziós sízokni a ZeroPoint-tól. Nagyban elősegíti a teljesítmény szinten tartását. Nem volt semmilyen fáradság, merevség a lábszárban, bizony régebben ez előfordult. Számomra elhozta a még kellemesebb síelés lehetőségét.

Gondoljunk csak bele, síelni szinte folyamatosan, hidegben lábfázás nélkül, és még a kompressziós hatás miatt nem kell tartani az izomláztól, lábgörcstől sem.

(link a kompresszióról)

Befejezve a síelést

Kicsatolva a sícipőt kíváncsian vártam azt, hogy a sízokni mennyire lesz vizes illetve az ilyenkor gyakran előforduló kellemetlen lábszag érezhető-e? Meglepődve tapasztaltam, hogy az előbb felsoroltak egyike sem volt tapasztalható.

Természetesen gondolni kell a következő síelésre is, ezért a Zeropoint AlPine Socks kompressziós sízoknit megfelelően ki kell szárítani és nem árt a sícipőt is kiszárítani. Így már jöhet a következő napi síelés.

Fontos megjegyzés

Az esti pihenő alatt viszont fokozva a regeneráció hatékonyságát, felvettem a Zeropoint Hybrid kompressziós zoknit.

Hamarosan erről is írok néhány gondolatot.

Összegzés

Csak röviden kedves síbarátaim, mindenkinek ki kell próbálnia. Fantasztikus az érzés! Azért, hogy ne kelljen hosszás utánjárások után külföldről rendelnetek, elhoztam termék kínálatunkba pár darabot belőle, hiszen úgy gondolom, hogy aki síel, megérdemli, hogy egyszer kipróbálhasson egy ilyen profi terméket.

Egy pár zokni ára 14.820 Ft, amely nagyon megéri, ugyanis a ráfordított összeg bőven megtérül síelésnél. Akárhány napot is síelsz, használatával elkerülöd a lábfázást, lábfáradtságot és merevséget, emellett segít abban, hogy izmaid még hatékonyabban dolgozhassanak mozgás során.

Bővebben a termékről itt lehet olvasni:

Női változat / Férfi változat

 

 

Tallár Tamás
ügyvezető

Sportszervilág KFT

Keresés a cikkekben

Termékek

Kiszemeltek

Nincs kiválasztott termék.

Legkeresettebbek